Tulkaa kaikki Päijät-Häme, kirkko ja maantiede

Tulkaa kaikki Päijät-Häme on osa Mikkelin hiippakunnan alueella toimivaa Tulkaa kaikki- liikettä. Olemme myös osa valtakunnallista Tulkaa kaikki- liikettä.

Koska kirkon hiippakuntarajat ja valtion maakuntarajat eivät kulje tarkasti samoja viivoja pitkin ja varsinkin, koska näitä molempia on viime aikoina muuteltu, lienee syytä selvyyden vuoksi kuvata, mikä kuuluu mihinkin.

Mikkelin hiippakunta

Viereisessä kuvassa sininen ja vihreä alue muodostavat Mikkelin hiippakunnan alueen. Kartassa olevat rajat ovat seurakuntien, eivät kuntien, välisiä. (Sysmän ja Hartolan sekä Padasjoen ja Kuhmoisten väliset kuntarajat eivät näy. Lisäksi Lahden eri seurakuntien väliset rajat eivät näy.)

Tietoa Mikkelin hiippakunnasta: rovastikunnat ja seurakunnat (linkki)

Päijät-Hämeen rovastikuntaan kuuluvat seurakunnat

Sinisellä erottuvat Päijät-Hämeen rovastikuntaan kuuluvat seurakunnat, joiden alueella Tulkaa kaikki Päijät-Hämekin toimii:

Asikkalan seurakunta Linkki
Heinolan seurakunta Linkki
Hollolan seurakunta (Hollola, Kärkölä, Padasjoki ja Kuhmoinen) Linkki
Iitin seurakunta Linkki
Joutjärven seurakunta (Lahti) Linkki
Keski-Lahden seurakunta (Lahti) Linkki
Launeen seurakunta (Lahti) Linkki
Nastolan seurakunta (Lahti) Linkki
Orimattilan seurakunta Linkki
Salpausselän seurakunta (Lahti) Linkki
Tainionvirran seurakunta (Sysmä + Hartola) Linkki

Kunnat Päijät-Hämeen rovastikunnan alueella

Päijät-Hämeen maakunnan ja Päijät-Hämeen rovastikunnan rajat eivät kulje aivan samoissa paikoissa.

Päijät-Hämeen rovastikunnan piiriin kuuluvat kunnat ovat: Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iiitti, Kuhmoinen, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä

Näistä kunnista Kuhmoinen ei kuulu enää vuoden 2021 alusta lähtien Päijät-Hämeen maakuntaan, vaan Pirkanmaahan. Mutta Kuhmoinen kuuluu Hollolan seurakuntaan, joka on Päijät-Hämeen rovastikunnassa. Iitti puolestaan on vuoden 2021 alusta liittynyt Päijät-Hämeeseen.

Tulkaa kaikki- liikkeen linkkejä